A Wing Tsun Kung Fu Újbuda klub tagjai ülnek a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központban nézik a Kínáról szóló előadást.
151 Views

Magyar fotósok, fotóművészek osztják meg benyomásaikat Kínáról a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban

Magyar fotósok osztják meg benyomásaikat Kínáról
Forrás: Xinhua, 2023-12-16

A kung-fu klub tagjai is részt vesznek a “Kína a magyar fotósok szemével” pódium beszélgetésen és fotók bemutatásán 2023. december 14-én a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Magyar fotográfusok egy csoportja osztotta meg várakozáson felüli kínai utazásait, amikor csütörtök este részt vett a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. (Fotó: Volgyi Attila/Xinhua)

BUDAPEST, december 15. (Xinhua) – Magyar fotósok egy csoportja osztotta meg kínai utazás élményeit és fotóit, csütörtök este a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A “Kína a magyar fotósok szemével” a budapesti Kínai Kulturális Központ, a Magyar Fotóművészek Szövetsége (MFSZ), a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központ és a Wink Nemzetközi Kulturális Művészeti és Sportszövetség közös szervezésében.

„Reméljük, hogy ez a rendezvény több embernek segít megérteni Kínát, megerősíteni a magyar és a kínaiak közötti barátságot, és tovább fejleszteni a kulturális kapcsolatokat is,” – mondta megnyitó beszédében Jin Hao, a budapesti Kínai Kulturális Központ igazgatója.

Hamarits Zsolt, az MFSZ elnöke szeptemberi kínai látogatásukra emlékeztetve elsöprő áhítatát fejezte ki a kínai kultúra gazdagsága előtt. “Egy álomvilágba érkeztem. Még mindig álmodom erről az utazásról. Nehéz szavakba önteni, milyen csodálatos érzés volt,” – mondta a Xinhua-nak.

Azt mondta, ha teheti, “holnap” visszatér Kínába.

Olaf Szamody Zsolt, az MFSZ egykori elnöke, a tapasztalt kínai látogató 2008-ban, a Pingyao Nemzetközi Fotóművészeti Fesztiválon részt vett kezdeti Kínával való találkozásra emlékezett vissza.

“Akkoriban Kína egzotikus és furcsa volt számomra” ő mondta. „De most már mindenki tudja, hogy Kína egyedül a világon képes ilyen látványos és különleges fejlődésre, legyen az építészet, tömegközlekedés vagy kommunikáció.”

A közelmúltban Suzhouba, egy kelet-kínai városba tett utazása volt az első Kínában tett utazása a járvány után. Rácsodálkozott a pezsgő társadalmi életre és a nyüzsgő gazdaságra Suzhouban, ami a régió ellenálló képességét jelzi.

Wei Xiang kínai fotós, az MFSZ tanácstagja 2013 óta szervez Magyarországot Kínával összekötő tevékenységet. Kezdeményezései között szerepel magyar fotósok kínai látogatása.

„Kína magyarországi megítélése gyakran a helyi média tudósításaira támaszkodik, amelyek torzításokat hordozhatnak, szkepticizmust keltve a magyarokban,” – mondta a Xinhua-nak. “Egy fotós, aki kezdetben tétovázott a kínai utazással kapcsolatban, mert aggályai voltak az étkezéssel és a szállással kapcsolatban, később hatalmas örömet talált a megérkezéskor.”

Elmondta, hisz a személyes élmények és a fotográfiai alkotások erejében, amelyek hitelesen bemutatják Kínát Magyarországnak.

Magyar fotósok’ A csütörtöki megosztási ülésen elindult a “Kínai történetek” előadások a budapesti Kínai Kulturális Központ szervezésében.

A magyar fotósok’ 8 napos kínai látogatásukat tükröző alkotásokat a “Selyemút elmélkedése” kiállítás során mutatják be a nagyközönségnek 2024-ben.

– A rendezvényen részt vettek a WING TSUN KUNG FU ÚJBUDA KLUB tagja. Megtekintették a fotókat, beszélgettek a résztvevőkkel, és azután mentek tovább edzeni a kungfu klubba.

WING TSUN KUNG FU

//wingtsunkungfuujbuda.hu/wp-content/uploads/2021/05/KungfuOkol100px.png

BUDAPESTÚjbuda

Harcművészeti iskolánkban a kínai hagyományok szerint, tanulunk, gyakorlunk. Teljesen kezdőket is szívesen fogadunk, de lehetőség van mesterképzésekre is.
————————————–
Adatvédelmi tájékoztató
————————————–

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!