• BLOG OLDAL

    aktuális hírek

    a Wing Tsun Kung Fu világából

  • Üdvözlünk

    az Újbudai Wing Tsun Kung Fu Klub

    "blog" oldalán!

  • Olvasd a blogokat!

    Köszönjük a Like-okat, megosztásokat!

    Ha kérdésed van, írj nekünk vagy hívj!

  • Wing Tsun Kung Fu mindenhol!

  • Jelentkezz a következő NYÍLT EDZÉS eseményre!

Máday Norbert Wing Tsun nagymester fabábu technikákat mutat be wing tsun kung fu mestereknek a központi edzőteremben.
FABÁBU SZEMINÁRIUM BUDAPESTEN
A 2023. ÉVI “FABÁBU TECHNIKA” SZEMINÁRIUM A MAGYAR WING TSUN EGYESÜLET KÖZPONTI EDZŐTERMÉBEN

Máday Norbert 10. mesterfokozatú Wing Tsun nagymester minden évben 1 alkalommal tart nyilvános “FABÁBU szemináriumot” a Wing Tsun mester tanítványainak Budapesten. Ezen a fabábu szemináriumon kívül ezeket a speciális technikákat csak magánórákon lehet elsajátítani a magas fokozatú Wing Tsun mesterektől. A fabábu technikák a pusztakezes Wing Tsun legmagasabb szintjei. 2023-ban a fabábu technikák első két szekcióinak mozdulatait ismételtük át részleteiben, kikockázva, összefűzve, a központi terem fabábuin és a gyakorló párokon. A fabábu technika “mindent visz” azaz legyőz minden más Wing Tsun technikát, és a legtöbb más harcművészet technikáit is. Gyors, pontos, hatékony. Akik megtanulták a Wing Tsun fabábu mozdulatait, azok a mesterek általában minden nap gyakorolnak a fabábun, és a kezeiken azonnal felismerhetők a fabábus gyakorlás energiái, veszélyei. Légy kedves, ill. óvatos velük!

FABÁBU SZEMINÁRIUM – BUDAPEST – 2023

A Fabábu ideális edzőpartner. Mindig gyakorlásra kész, bírja a terhelést, szinte fáradhatatlan. Pontosan tartja a kezeit, és nem üt vissza. Ha érdekel a Wing Tsun technikák szépsége, a pusztakezes harc művészete, igyekezz eljutni mielőbb a Fabábu technikákig! Keress egy jó mestert, aki meg tud tanítani, szerezz be egy méretre készített fabábut, ami az adottságaidhoz illik, és amin minden nap tudsz gyakorolni!

Szigedi László Wing Tsun mester a Páva utcai edzőteremben fekete piros mesterruhában gyakorol az egyik fabábun.
Szigedi László 5. fokozatú Wing Tsun mester fabábu technikákat gyakorol a Páva utcai központi edzőteremben

A fabábu technikák jellemzője, hogy a kezek folyamatosan tapadnak a fabábu – azaz a képzeletbeli ellenfél – karjaihoz, és kihasználják a legkisebb lehetőséget is arra, hogy a kezek alatt, fölött, vagy között villámgyorsan utat találjanak a testhez, a sebezhető, sérülékeny részekhez.

93 Views0
Szigedi László wing tsun kung fu mester civilben a Duna-parton bambusz karikával gyakorol
GYAKORLÁS KARIKÁVAL A TÉLI SZÜNETBEN, A DUNA-PARTON

A KUNGFUBAN MINDEN NAP ÉRDEMES EGY KICSIT GYAKOROLNI, HOGY A MEGTANULT MOZDULATOK ÉLŐK MARADJANAK, ÉS MINDIG VELÜNK LEGYENEK

A Wing Tsun Karika beállítja a kézmozdulatok határait. Segít tökéletesíteni a technikákat. Ha van egy kis időnk napközben, akkor elő lehet venni a “karikát” és lehet vele gyakorolni az alapmozdulatokat.

A Wing Tsun jellegzetes ütésének – nap alakú ütés – irányát, középvonalát és hosszát tökéletesen beállítja a karika. A “megvédő kéz” pontosan a karika mögött van. Védi a középvonalat. Váltott kézzel ezeket a mozdulatokat végtelenszer lehet gyakorolni, hogy könnyeddé és természetessé váljanak. Gyakorlás közben a karika segít, hogy a sokadik mozdulat is pontos legyen. Próbáld ki néhányszor az edzőteremben felügyelettel, és utána otthon tetszés szerinti időbeosztással!

98 Views0
A Magyar Wing Tsun Egyesület kung-fu mesterei a karácsonyi asztal asztalfőjénél állnak ünnepi öltözetben
BOLDOG KARÁCSONYT!

KÖZÖS KARÁCSONYI EBÉD A WING TSUN CSALÁD TAGJAIVAL, A MESTEREKKEL ÉS A TANÍTVÁNYOKKAL

Kecskeméten a 2023. évi Karácsonyi ebédnél a Wing Tsun család tagjainak  az asztalfőn álló mesterei ünnepi öltözetben

A hagyományok szerint a Magyar Wing Tsun Egyesület tagjai, a mesterek és a tanítványok minden évben a szent este előtti hétvégén egy közös ebéddel ünneplik a Karácsonyt kung-fu családi körben. Ilyenkor több idő jut a személyes beszélgetésekre, az ünnepi ráhangolódásra, az elismerésekre, és egymás megajándékozására.

Ez idén is így történt. Kecskeméten találkoztunk. Átadásra kerültek a legfrissebb mester diplomák. A kung-fu testvérek ajándékokkal és jó kívánságokkal kedveskedtek egymásnak. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

46 Views0
A Wing Tsun Kung Fu Újbuda klub tagjai ülnek a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központban nézik a Kínáról szóló előadást.
KÍNA A MAGYAR FOTÓSOK SZEMÉVEL

Magyar fotósok, fotóművészek osztják meg benyomásaikat Kínáról a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban

Magyar fotósok osztják meg benyomásaikat Kínáról
Forrás: Xinhua, 2023-12-16

A kung-fu klub tagjai is részt vesznek a “Kína a magyar fotósok szemével” pódium beszélgetésen és fotók bemutatásán 2023. december 14-én a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Magyar fotográfusok egy csoportja osztotta meg várakozáson felüli kínai utazásait, amikor csütörtök este részt vett a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. (Fotó: Volgyi Attila/Xinhua)

BUDAPEST, december 15. (Xinhua) – Magyar fotósok egy csoportja osztotta meg kínai utazás élményeit és fotóit, csütörtök este a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A “Kína a magyar fotósok szemével” a budapesti Kínai Kulturális Központ, a Magyar Fotóművészek Szövetsége (MFSZ), a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központ és a Wink Nemzetközi Kulturális Művészeti és Sportszövetség közös szervezésében.

„Reméljük, hogy ez a rendezvény több embernek segít megérteni Kínát, megerősíteni a magyar és a kínaiak közötti barátságot, és tovább fejleszteni a kulturális kapcsolatokat is,” – mondta megnyitó beszédében Jin Hao, a budapesti Kínai Kulturális Központ igazgatója.

Hamarits Zsolt, az MFSZ elnöke szeptemberi kínai látogatásukra emlékeztetve elsöprő áhítatát fejezte ki a kínai kultúra gazdagsága előtt. “Egy álomvilágba érkeztem. Még mindig álmodom erről az utazásról. Nehéz szavakba önteni, milyen csodálatos érzés volt,” – mondta a Xinhua-nak.

Azt mondta, ha teheti, “holnap” visszatér Kínába.

Olaf Szamody Zsolt, az MFSZ egykori elnöke, a tapasztalt kínai látogató 2008-ban, a Pingyao Nemzetközi Fotóművészeti Fesztiválon részt vett kezdeti Kínával való találkozásra emlékezett vissza.

“Akkoriban Kína egzotikus és furcsa volt számomra” ő mondta. „De most már mindenki tudja, hogy Kína egyedül a világon képes ilyen látványos és különleges fejlődésre, legyen az építészet, tömegközlekedés vagy kommunikáció.”

A közelmúltban Suzhouba, egy kelet-kínai városba tett utazása volt az első Kínában tett utazása a járvány után. Rácsodálkozott a pezsgő társadalmi életre és a nyüzsgő gazdaságra Suzhouban, ami a régió ellenálló képességét jelzi.

Wei Xiang kínai fotós, az MFSZ tanácstagja 2013 óta szervez Magyarországot Kínával összekötő tevékenységet. Kezdeményezései között szerepel magyar fotósok kínai látogatása.

„Kína magyarországi megítélése gyakran a helyi média tudósításaira támaszkodik, amelyek torzításokat hordozhatnak, szkepticizmust keltve a magyarokban,” – mondta a Xinhua-nak. “Egy fotós, aki kezdetben tétovázott a kínai utazással kapcsolatban, mert aggályai voltak az étkezéssel és a szállással kapcsolatban, később hatalmas örömet talált a megérkezéskor.”

Elmondta, hisz a személyes élmények és a fotográfiai alkotások erejében, amelyek hitelesen bemutatják Kínát Magyarországnak.

Magyar fotósok’ A csütörtöki megosztási ülésen elindult a “Kínai történetek” előadások a budapesti Kínai Kulturális Központ szervezésében.

A magyar fotósok’ 8 napos kínai látogatásukat tükröző alkotásokat a “Selyemút elmélkedése” kiállítás során mutatják be a nagyközönségnek 2024-ben.

– A rendezvényen részt vettek a WING TSUN KUNG FU ÚJBUDA KLUB tagja. Megtekintették a fotókat, beszélgettek a résztvevőkkel, és azután mentek tovább edzeni a kungfu klubba.

71 Views0
Máday Norbert Wing Tsun Kung Fu nagymester fabábun gyakorol a Kecskeméti Wing tsun kolostorban.
FABÁBU TECHNIKÁK GYAKORLÁSA

A FABÁBU MINDIG EDZÉSRE KÉSZ

Máday Norbert nagymester fabábu technikát oktat Kecskeméten a Wing Tsun Kolostorban. A wing tsun fabábu technikái a mesterek edzésprogramjának fontos részei. A pusztakezes Wing Tsun Kung Fu legmagasabb szintű technikáit a mesterek a Fabábu segítségével gyakorolják. A fabábu fáradhatatlan edzőpartner. Bár nem üt vissza, de azért nem könnyű ellenfél. Mindig keményen tarja a karjait és bírja az ütéseket. Ha már ott tartasz, hogy ismered a Fabábu technikáit, akkor gyakorold, amennyit csak tudod, és ügyelj rá, hogy egy hozzáértő mester időnként lássa a mozdulataid. Nem mindegy mit, és hogyan gyakorolsz. A fabábu nem fog szólni, hogy rosszak a mozdulataid, rossz irányba áramlik az erőd, de a mestered látni fogja és segíthet.

87 Views0
Kungfu mesterek Varsóban egy kávézóban gyakrolnak
WING TSUN A KÁVÉZÓBAN IS

VARSÓBAN AZ EDZÉSEK KÖZÖTT

A kung-fu mesterek amikor csak lehet, gyakorolnak. Szinte minden nap edzenek, oktatnak, tanulnak, gyakorolnak. Időnként még az edzések között is. “A gyakorlat teszi a mestert.”

A kungfu szó jelentése árnyalt, a kemény munka és jelentős tanulással töltött idő árán megszerzett tudás, jártasság. A kungfut gyakran a kínai harcművészetekkel azonosítják, azonban a kínai harcművészet megfelelője a 中 國 武 術 (csungkuo vusu). A kungfu két szótagból áll, az első a 功 (kung), melynek jelentése „érdem” vagy „eredmény”, míg a 夫 (fū) jelentése „férfi, ember”, azaz a szó szerinti jelentése „emberi érdem”.

A kungfut igazán csak gyakorolva lehet megtanulni. A magas fokozatú mesterek általában már évtizedek óta gyakorolják a kung-fu technikáit és alkalmazzák az irányelveit. Mégis, minden új alkalomra van valamilyen tanulni, jobbítani való részlet, amiért érdemes gyakorolni a mesterével, amitől jobb lesz, mint a gyakorlás előtt. Ha szeretnél ezen az úton járni, törekedni a technikai tökéletességre, békét találni a mindennapokban, keress meg minket!
Jelentkezz a következő Nyílt Edzésre!

NYÍLT EDZÉSEK: https://wingtsunkungfuujbuda.hu/events/

82 Views0

WING TSUN KUNG FU

//wingtsunkungfuujbuda.hu/wp-content/uploads/2021/05/KungfuOkol100px.png

BUDAPESTÚjbuda

Harcművészeti iskolánkban a kínai hagyományok szerint, tanulunk, gyakorlunk. Teljesen kezdőket is szívesen fogadunk, de lehetőség van mesterképzésekre is.
————————————–
Adatvédelmi tájékoztató
————————————–

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!